2011. február 23., szerda

Őrangyalka


Kómi régóta kéri, hogy varrjak neki egy angyalkát, aki éjjel vigyáz rá. Hiába magyaráztam neki, őrangyala, csak nem látja. Egyébként ez nagyon bírom a fiamban, hogy ha valamit szeretne nem azt mondja, hogy vegyünk neki, hanem, hogy én varrjak neki.
Mivel ennyire megelőlegezte nekem a bizalmat, készítettem neki egy angyalkát.

Betegség, nyafogás, stressz

Ide jön egy bejegyzés a betegeskedéseinkről.

2011. február 17., csütörtök

Mérlegen az elmúlt 4 év


Ha szó szerint venném a címet, akkor azt mondanám: plusz 6 kiló rajtam, plusz 5 kiló Kornélon, plusz 17 kiló Kómi és plusz 12 kiló Bolda a hátamon.




Nosztalgia,- Bebina Rot hordozókendő






Első hordozókendőmmel való első próbálkozásaimat fotózgattam még 3 éve, most így visszanézve megállapítom, hogy őstehetség vagyok :)

2011. február 16., szerda

Mit hozzon a nyuszi?

Avagy kívánságlista a húsvéti nyúlnak, rokonainak, barátainak és üzletfeleinek.

Ilyen rajzállványt nagyon szeretnénk


Könyveket is szeretnénk:

Boldusnak olyan könyveket, amik foglalkoztatják, szóval ki kell húzni valamit, be kell dugni valamit stb, pl kukucskönyvek.

Diafilmeket is szeretnénk, hamarosan leírom, hogy mi van már meg.

Nem kérünk plüsst, se kicsit, se nagyot, se puhát, se irtóédinagyonpuhát, mert nem tudom hová rakni őket és nem is tartogatom őket azért, hogy havonta kétszer valaki megölelgesse őket. Előre szólok, hogy ha a nyúl ilyen plüsst idecipel, én azt másnap beviszem a Caritashoz.

Nem kérünk NAGY helyet foglaló játékokat, pl dömpert.

2011. február 15., kedd

Hasznos Holmik,- banántok

Édes kis semmiségek között egyik kedvencem a banántok, eredetileg a banana guard. Évek óta áhítozom rá, de magamnak sosem volt kedvem megvenni, a többiek meg mindig elfelejtették, ha épp ajándékozási alkalom nyílt.


Ma este meglepetésből költözött konyhánkba egy ilyen remek darab kedvenc komámasszonyom és Boldus keresztapukája jóvoltából! Ez egy Fackelmann termék, kicsit más a testfelépítése, mint a banana guardnak, de gondolom ugyanolyan jól funkcionál. Azért csak gondolom, mert pont ma nincs itthon egy fia banán sem, hogy kipróbálhassam.

A Hasznos Holmik sorozat folytatódik!!!

2011. február 14., hétfő

Magaságy

Szinte hihetetlen, de rendeződni látszanak az éjszakáink. Az is hihetetlen, hogy összejött a projekt és elég jó áron sikerült beszereznünk egy HEMNES galériaágyat, ami épp elég magas, épp elég széles, épp elég szép ahhoz, hogy beköltöztessük a gyerekszobába. Papa és Apa elmentek érte, elhozták, és még két napig dekkoltattuk, mire végre rászánták magukat és amíg én elmentem Kómival a Bábszínházba, pk itthon összeszerelték.

By the way a Bábszínház SZUPER volt, Kómi imádta, akkorákat kacagott, hogy dülöngélt. Nekem is nagyon jó érzés volt, hogy ilyen szép emlékkel és élménnyel ajándékoztam meg. Üröm az örömben, hogy erre azért nyílt lehetőségem, mert szegény Mama, aki eredetileg el szerette volna vinni lebetegedett.

Mire hazaértünk már állt az ágy, Kómi izgulva toporgott az előszobában, hogy vegyük már le a cipőjét, hadd nézze meg. Óvatosan besettenkedett a szobaajtóhoz, mint aki attól tart, hogy ha meglátja őt az ágya, akkor elfut. Majd elvigyorintotta magát s közölte: Hú, nagyobb, mint a Domiéké:)

Pikk-pakk belaktuk a gyerekszobát, Kómi birtokba vette a galériáját, elrendezgetett mindent.

Eljött az este, szó nélkül elaludt. Éjjel 10-kor kelt fel pisilni, majd vigyorogva visszament azzal a dumával, hogy hisz megígérte, hogy ha megkapja a magaságyat, akkor ott fog aludni reggelig. Azóta két éjjel telt el úgy, hogy pisilés után a gyerek mosolyogva önként bújt vissza az ágyába. Minden bizodalmammal azon vagyok, hogy ez így is maradjon, ugyanis reggelente egy édes, kipihent, boldog gyermek mászik le a létrán, nem pedig egy nyafka agyonnyúzott, rosszul aludt kis méregzsák.

Minden elképzelésemet felülmúlta hát az ágy sikere, nagyon örülök neki! Felkötöttem alá a tutec-t, hát amit abban művel a gyerek, az vadállat! Széjjelröhögi magát közben.

Kómi és Bolda csúcsédesen tudnk már együtt játszani. Mondta nekik Apa, hogy ugye milyen jó már így együtt játszani, milyen jó, hogy Boldus már ilyen jól érte, hogy miket kérünk tőle, meg mi a pálya, mire Kómi tök őszinte reménykedéssel, s némi kétséggel a hangjában:
- És Apa, Bolda beszélni is fog!?

Kómi:
- Anya, a boszorkányok mikor éltek?
- Boszorkányok nincsenek és soha nem is voltak, csak az emberek hitték azt, hogy léteznek, de ma már tudjuk, hogy sosem voltak.
- De a Hófehérkében van.
- Igen, de az mese, csak a mesében vannak a boszorkányok.
- De, Anya, ha a mesében vannak, akkor valamikor igaziból is kellett lenniük.

ezen a ponton kifogytam az érvekből.

2011. február 12., szombat

Hordozógyűjtemény, hordozókendő


Olives and Applesauce....................................................... indonéz hordozó, sarong
Solarveil US Bamberoo...................................................... Didymos Katja 350 cm
Pötyi US Bamberoo............................................................ Vatanai Valensole 450 cm
Neobulle Julie Hajtka hibrid MT...................................... Marron glace/lavender JPMBB
sk rózsás MT

Van még ezen kívül egy erszényem és apának egy Scootája, meg egy Babbinkája.

Nincs több kendőm. Ennyi van és ennyivel végzem az oktatást is. Nem tartom szükségesnek több kendő tartását, ezek minden igényemet kielégítik, minden élethelyzetre van megfelelő.

Pláne, hogy Boldus egy szabadulóművész. Sima batyuba kötve addig csukogatja össze a lábait, míg fel nem csúszik a hátán a kendő, majd felemeli a kezeit és hanyatt veti magát.

2011. február 10., csütörtök

Újrahasznosítás és hordozás, új hordozókendő


Levetett pólóból készült táska. Már nem tudom hol láttam az ötletet, de ha megtalálom, akkor linkelem :) Az a piros szegés már nem tetszik, de nem volt időm lebontani. NAgyon praktikus, mert kicsit nyúlós anyagból van és ahogy pakolom bele a cuccokat, egyre csak nő és nő és újabb és újabb holmik férnek bele.
Megvan!


Amitől pedig a fotón a táska pocakja dagad: Vatanai Valensole, A Hordozókendő :)



2011. február 9., szerda

Doktor Kómi receptje


Kómi ma orvososdit játszott a Dédinél és ezt a receptet írta. Teljesen elképedtem, mikor megláttam, ugyanis ezt tényleg mind ő írta. Nem látszik a képen, de ez egy 7x9 cm-es lapocska, melyen a sorközök 5,5 mm-esek.

Turikommandó 3.


Még nem mutattam meg ezt a kis boszitopánt, menni nem tudok benne, de állítólag elég, ha csinosan lehet benne ülni.

Mindennapok képei



A hinta változatlanul nagy szeretetnek örvend a gyerekek körében. Ha az egyik beszáll, biztos, hogy azonnal ott terem a másik is, még akkor is, ha épp egy óriásbabát hurcol a kezében. Ez a Kómi elöl, Bolda hátul felállás nagyon bejött, még a randababa is közéjük fér. (Kisi, amint látod mindennapos használatban van az ajcsibody!)

Kérdéseket megelőzve: igen, Kómi felvette a Balboa nevet. Az oviban rohant össze egy kislánnyal, akinek a jelek szerint keményebb volt a feje :)

Sokszor elfogott a vágy, hogy vegyek a gyereknek egy igazi kis gitárt, mert annyira szeret léggitározni, de eddig mindig lebeszéltem magam róla, mondván, hogy minek szorítsam be igazi húrok közé a kreativitását.





Kislányunk igazi nőci. Ez rengeteg dologban megnyilvánul, például abban, hogy egyévesen már idomul a sztereotípiához és ő porszívóz (míg bátyja gitározgat és monoklit gyűjt...)

2011. február 5., szombat

Szolgálati közlemény

Átállítottam végre a blogot, most valószínűleg már tud bárki kommentelni. Várom és örülök minden hozzászólásnak, visszajelzésnek!

Köszönöm, hogy olvastok és érdeklődtök irántunk!

2011. február 2., szerda

Tűzoltó leszek...


Kómi egy éve tudja már, hogy majd Farsangkor az oviban tűzoltó lesz, s erre küldetése teljes tudatában készül. Itthon is sokszor beöltözik játékból tűzoltónak, így a jelmez nagy része már régóta megvan, kalapja/sisakja viszont eddig nem volt, vagy egy tésztaszűrőt, vagy egy pléhvödröt használt erre a célra. Abban azonban mégsem mehet az ovis farsangra! Elkezdtem hát tűzoltó sisakot keresni, de holmi gagyit nem akartam venni, ami jól nézett ki, azt meg horribilis összegekért vesztegették. Teltek múltak a hetek és csak nem találtam sehol megfelelőt. Közben kigondoltam, hogy varrok neki egyet viaszos vászonból. Érlelgettem a gondolatot egy-két napig, majd felkerekedtünk a minap Boldussal és bevásároltunk a Bartában egy jó adag sárga viaszos vásznat, (akinek kell szóljon, mert maradt egy csomó :). Még aznap este kiszabtam, másnap délelőtt megvarrtam félig, és már minden alapanyag össze volt készítve, amikor anyukám telefonált, hogy talált egy remekbe szabott tűzoltó sisakot egy turiban 690 Ft-árt, megveheti-e. Most én legyek az az önző anya, aki megfosztja gyermekét a hiper-szuper tűzoltó sisaktól holmi sk darab iránt érzett irreális féltékenységből? Nem dehogy, természetesen megvetettem a sisakot, titkon (tudom, idiótaság) bízván abban, hogy gagyi, de bizony nem az. Elképesztően zseniális! Állítható a mérete, áll alatt kapcsolható, ezüst tűzoltó emblémával ellátva, kemény klassz műanyagból, a feje tetején egy piros lámpa, mely ha megnyomjuk villog és hozzá diszkrét hangon szirénázik.
Aznap este csak nézegettem a félbemaradt remekművemet, lelkemben pityeregve, ma azonban rászántam magam és készre alkottam, mert eszembe jutott, hogy mondták az óvónők, hogy az sem baj, ha olyan a jelmez, amit ott tudunk utána hagyni az oviban a gyerekeknek a későbbiekre játszani. Ha épp tűzoltónak van kedve beöltözni valakinek, akkor megtehesse.

Farsangkor meg majd felveszem én és én leszek a tűzoltó parancsnok, ez úgyis olyan parancsnoki kalapnak néz ki.

Turikommandó 2.




Ismét sikerült egy régóta áhított evergreen darabot beszereznem.

Azt hiszem ez már az öregedés jele, amikor az ember nem az aktuális trendnek megfelelő darabokat keresi, hanem az időtálló holmikat.

Ha jól emlékszem a Kate és Leopold-ban Meg Ryan-nek volt ilyen dzsekije, no azóta vadászom a megfelelő színben, anyagban, méretben és árban, és végre valahára megvan!



Már csak a tavaszt várjuk! :)

Gyermekbirodalom

A gyerekszoba nálunk már régóta nagy szeretetnek örvend, szívesen vannak ott nappal, sokszor ott is játszanak, mivel a játékok, könyvek ott vannak.

Sokadik átrendezés után most így fest. Sajnos a fekvő játékos szekrényt ketté kellett vennem és így állítva nem annyira praktikus, de ha beválik így a rendszer, akkor véglegesen átalakítjuk állóvá a polcokat.

Az ajtó mögé fúrtunk egy ilyen akasztót és végre lett helye a szákoknak is.



Kómi kuckója lett a kiságy, a fellépőt odakötöttem a rácshoz, így ki is tud belőle mászni. Én 7 éves koromig aludtam ebben az ágyban és szerettem, remélem Kómi is rájön egyszer, hogy nem muszáj éjjel vaksötétben nyaktörést kockáztatva átvonulnia hozzánk.




Bolda ágy lett a nagyágy, ezt még majd meg kell fordítanunk, mert lemsázik róla álmában, kell még neki a leesésgátló. (Kicsit kupi van.)



A játékos polcok így helyezkednek el, egymásra merőlegesen. Látszik, hogy ott a zongora felett hiényzik egy-két polc, vagy legalább sín, hogy az ikeás trofast dobozokat be lehessen tolni.


Sokkal nagyobb hely lenne, ha nem ragaszkodnék a pelenkázóhoz, de egyrészt még Kómival is használjuk, másrészt meg sokmindegy van benne alul, annyi ruhájuk van, hogy alig férünk el a szekrényben.


Szerintem tök csecse hely, nem értem, hogy aludni miért utálnak itt ennyire.