2011. december 18., vasárnap

Angyalhaj


Nagy örömmel jelenthetem, hogy Bolda haja a levágást követően is göndörödik.

Karácsonyi zöldségek

Szinte hihetetlen, de megkaptam életem első kreatív megrendelését. Néhány baráti óra volt a fizetségem, mely a szja alapomat pont nem növeli, de így is megérte.

Az újrahasznosító/felújító funkció ebben az esetben nem egészen úgy valósult meg, mint az eredeti ötletben, mivel egy új, ikeában kapható RI SHULT keretet alakítottunk át. Mielőtt azt hinné valaki, hogy ez a keret fából van, szólok, hogy ugyanabban a komoly tévedésben van, amiben én voltam, mielőtt az első kapcsot belelőttem a tűzőgéppel. A keret ugyanabból a préselt újrahasznosított papírból van, amiből a LACK termékek is. Megkínlódtunk vele kis (Kisi) segédemmel, de megérte, mert a végeredmény kifejezetten guszta lett. Egész közeli képeket nem csináltam, nehogy pár év múlva is emlékezzek még például arra, hogy papír ragasztócsík, amivel az arany belső szélét leragasztottam festés előtt, lehúzáskor leszedte néhány helyen az arany festéket, vagy arra, hogy a kapcsok belövés után sorra pattintották le a túloldalon az arany részről a mintát, meg a festéket stb. Szerencsére akadt itthon ragasztó is, meg arany dekortoll is, ezekkel próbáltuk korrigálni önnön elefántságunkat. Hú, de jólesik ezeket most többesszámban írni :D

Annyi infót kaptam, hogy halványzöld falon lesz és egyébként a lakás, amibe kerül földszínekkel rendelkezik. Úgy hallottam sikere van.



Ezeket a zöldség-gyümölcsöket készítettem keresztlányom Léna részére. Megtudtam, hogy kis tűzhelyet kap a Jézuskától. A húsleves szekcióhoz ezzel a fehérrépával tudok hozzájárulni.


2011. december 4., vasárnap

Tervezetek Karácsonyra

Fiamnak Karácsonyra kalóz kincsesládát kell készítenem. Alapanyagnak vettem hozzá natúr fa ládikákat, még nem érkeztek meg, de már nagyon várom őket, mert fogy az idő!!! Üveggolyókat, dekorkavicsokat, régi papírpénzeket, érméket fogok beletölteni. Jó lenne beszereznem még egy-két nagyon bizsu gyöngysort is.

A gyerekek kapnak még egy barátom által készített cerkaroládot és autósroládot. Az autósba még be kell szereznem egy-egy méretben megfelelő tűzoltó, rendőr és mentő matchboxot.


Magamnak szeretnék csinálni egy-két csini, vidám, hangulatfeldobós párnát így a téli nyálkás napokra. Már kiszabtam őket, csak arra várnak, hogy legyen egy napom magamra :D muhhahha, akkor ebben az életben valószínűleg nem készülnek el.

Az ötlet akkor jött, amikor megláttam ezt és ehhez hasonló több száz párnát egy blogon.




Rájöttem, hogy van pár évtizedek óta nem hordott pulcsim, amiket csak teszegetek jobbra-balra egyik ládából a másikba. Ha elkészül, pont akkora lesz, mint az ikeás kanapénk párnái, és akkor csodásan feldobja majd a "ransta szürke" kanapéhuzatot.



Szerettem volna még egy ilyet is csináltatni nekik, de erre idén már úgy tűnik nem lesz lehetőségem.