2013. január 3., csütörtök

Bákárdikóla 2012



Új év, új remények!

Sokan nem tudják rólam, de most közzé teszem, hogy freecard-okat gyűjtök. Egy időben nagy divat volt, csináltak olyan freecardokat is, ami nem csak marketing célokat szolgált, hanem valóban fel lehetett használni képeslapként is. Több kiló freecard-om van a világ minden tájáról. Néhány darab igen emlékezetes maradt, köztük a évek végén megjelent "FUCK .....(évszám)" sorozat. Az ilyen lapokon a nagy felirat alatt apró betűvel volt felsorolva minden sz@rság (bocsánat: legyen inkább kellemetlen emlék), ami abban az évben Magyarországon megtörtént. Ezekben az időkben szokás volt a barátaimmal, hogy megírtuk a magunk lapját december 31-én egy kávé mellett. Keserédes délutánok voltak ezek, de kétségkívül segítettek feldolgozni az adott évben történt eseményeket és lezárni kellemetlen emlékeket, vagy épp megörökíteni a kellemeseket.
Rájöttem, hogy lelkileg is szükségünk van az új évre. Szükségem van arra, hogy bizonyos dolgokra azt tudjam mondani: áá, ez már tavaly történt, már nem érdekel, már új év van, nem lehet hatással rám az új évben stb. Idén is megírtam magamnak a kis listámat, hihetetlenül mozgalmas év áll mögöttünk, s bár nem minden esemény tűnt a megtörténte idejében jó élménynek, mára pozitív üzenettel gazdagodott. A lényeg, hogy túléltük és ami nem öl meg, az erősít.
Egy jól sikerült szilveszteri buli viszont sosem árt! Fontos, hogy az utolsó emlék az adott évről boldog legyen. 2012-ben ezt az elvárást sikerült teljesítenünk. Nagyon készültünk rá, átrendeztük a lakást, a nagyobbakat elvittük mamázni, a necces szomszédoknak előre szóltunk, Rozgát elaltattam szépen a kis szobában.
Mik egy jó szilveszteri házibuli ismérvei?
1. Jó zene, ami mindenkinek tetszik, szóval lehetőleg olyan barátokat kell találni hozzá, akikkel azonos a zenei ízlésetek.
2. Megfelelőnél jóval nagyobb mennyiségű kaja és pia (vagy nevezzük kellemes innivalónak).
3. Activity,- segít átlendülni a holtpontokon
4. Harsány nevetések
5. Közös éneklések, de kizárólag csakis akkor, amikor már azt hiszed, hogy Robbie-nál szebben énekeled a Feelt!! (Idén egyszerre 10-en gondoltuk így)
6. A legfontosabb úgy érzem azonban mégiscsak az, hogy őszinte rendőri jókívánságokkal nyisd az új esztendőt!

Ezúton is köszönjük az újévi jókívánságait annak a két igen szimpatikus rendőrnek, aki hajnalban megtisztelt minket látogatásával. Elnézést kértek a zavarásért. Elmondták, hogy nagyon sajnálják, hogy itt kell kellemetlenkedniük, hisz maguk is alig találták meg a lakást, hogy hová is kellene becsöngetniük, de ha felhívják őket, akkor ugye muszáj kijönniük. Boldog új esztendőt és további jó szórakozást kívántak.

Hiába, no, az a jó szomszéd, aki kihívja a rendőrséget Szilveszterkor, miközben a közel fél éves lányom boldogan alszik a kisszobában.


Az új év első munkanapján vállammal szorítottam a telefont a fülemhez, hogy beszélhessek a Korményhivatal illetékes szervével, mert december 26-án lejárt a gyásom (nem a Kormányhivatal az illetékes). GYED-re nem vagyok jogosult, mert nem dolgoztam eleget a két legutóbbi gyerek között. Gyest igényelhetek. Havi 28.500,- forintot ér az államnak az itthon végzett munkám,- tudtam meg mindezt miközben egy popsit vakartam ki a kakibol, a másik kezemmel repülőt hajtogattam, a férjem pedig épp azt kérdezte mi lesz ebédre, mialatt a legnagyobb karattyolt valamit a másik fülembe.

Mostantól nincs hobbim, nincsenek új gönceim (nem mintha eddig lettek volna), a gyerek popsija éjjelre is moshatót kap és majd még biztos eszembe jut egy csomó spórolási módszer.

Teljen a 2013 a takarékosság jegyében.