2013. március 21., csütörtök

Húsvéti gyerekbarát DIY




Szalvéta-, vagy tojástartó WC papír gurigából. Be is lehet festeni, épp arra várok, hogy hazaérkezzenek a kis művészek és megtegyék helyettem. Ha nagyon menő blogger lennék, akkor feltenném a sablont letölthető, nyomtatható formában... Kéritek?


2013. március 20., szerda

Csócsa a kis kutnyúl








Pár éve (nem röhögni) nagy lelkesedéssel belevágtam egy amigurumi figura horgolásába, a minap megtaláltam a félkész állatot, magyarul néhány lábat, meg egy majdnem fejet, egy másik zacskóból pedig előkerült a teste is.  Gondoltam itt az ideje befejezni szegényt.

A Csócsa névre hallgat, totál genderless és még nem döntötte el mi lesz, ha nagy lesz, de a szíve a helyén!




2013. március 18., hétfő

Mindenes a minimál jegyében





Vannak olyan lakások, ahol nincs semmi elől. Nincsenek mütyürök a polcon, nincs kulcs a szekrény szélén, nincs cipő az előszobában, nincs pohár a konyhapulton. Mindig is titkos vágyam volt egy ilyen "steril" környezetben élni, ahol az ember gondolatai szabadon szállhatnak anélkül, hogy beleütköznének egy emlékbe, emocionálisan túlfűtött pillanatokat ébresztő fényképbe, vagy hasra esnének egy papucsban. 




Mondom, mai napig titkos vágyam egy ilyen lakás, de rá kellett jönnöm, hogy nem tudom megvalósítani. Van egy erősebb énem, ami elnyomja ezt az igényt, és ez előveszi a képeket, hogy kiragassza a szekrény oldalára, ledobja a kulcsát a polc szélére, előkotorja a zsebkendőket a fiókból és gondosan jól láthatóan helyezi el, nyitott polcokat vásárol zárt szekrények helyett.



Valószínűsíthetően ez a praktikus énem, aki úgy gondolja, hogy három gyerekkel így egyszerűbb az élet. Saját belső békém érdekében azonban muszáj némi rendezettséget vinnem a káoszba.


Azzal kezdtem, hogy a kreatív cuccaimnak vettem egy GORM polcot hozzá való pótlapokkal.














Megmaradt egy polc, ezt a kaputelefon és a (soha be nem kapcsolt) radiátor közötti holt területen hasznosítottam. Itt szeretném megjegyezni, hogy nem ismerem azokat a nyomós érveket, melyek indokolják a kaputelefon szabad falfelület kellős közepén történő elhelyezését, de ha valakinek van erre vonatkozóan meggyőző adata, érve, statisztikája, fizikai törvényszerűsége, kérem jelezze.


A táskákban tárolható minden olyan fontos dolog, amit egyébként kinn hagynék a polcon. A papírtáskák mindig az adott időszak hangulatának megfelelően változtathatók, ezért most nyuszis és virágos táskát választottam.