2010. április 27., kedd

Kómi sátra


Új értelmet nyert Bolda játékíve.

Pelenka reklám


2010. április 13., kedd

In memoriam


Hű barátom, minden helyzetben kitartó, támogató társam volt hosszú utakon, hosszú éveken. Mindenki szerette és sokan irigyelték is. Fájó szívvel veszek búcsút most tőle.
Sok mindent látott, nem is tudom, sajnáljam-e, hogy nem tudja elmesélni...

BAX 642

Opel Kadett Caravan Club
metál bordó szín
1,6-os benzines
friss műszakival
épphogy csak elmúlt 20

Napfénytetőn lehet kiállni integetni a rajongóknak.

Vonóhorog húzza haza a lerobbant haverokat.

Tetőcsomagtartó szállítja a boxot, melyben a sílécek utaznak (vagy egy cserkésztábor teljes felszerelése...)

Recaro sportülések, a világ legkényelmesebb és legpofásabb ülései biztosítják, hogy sosem fájdul meg a derekam

Hatalmas csomagtér, ami olyan nagy, hogy a hátsó üléseket lehajtva én aludtam is benne simán fekve, kinyújtott lábakkal,- és nem is egyedül...

Sok- ok élményem fűződik hozzá főleg lánykoromból. Talán nem is magát az autót siratom...

Hadiláb

Az idővel. Mint mindig. Rájöttem, hogy amíg dolgoztam, addig piszokul ráértem (pl füstös kocsmákban múlatni az időt), amióta meg "csak" itthon vagyok, azóta semmire nincs annyi időm, amennyit szeretnék. Az is lehet, hogy túl sok mindent szeretnék egyszerre, vagy párhuzamosan csinálni. Kómi ráadásul taknyos lett tegnap, szóval ez sem javít a helyzeten, mert az orrszívást nem hanyagolhatom el a füle miatt, de kész hadjárat. A legutóbbi orrszívós betegségekor még ne mtudta magát ennyire szívbemarkolóan kifejezni. Anya nem szejetem. Inkább Apa csinájja, anya nagyon jossz stb. Megszakad a szívem. De hát ami kijön a fejéből....
Ebédre krumplifőzelék volt, az nem kellett neki, délután bágyadtan POm-POm ot kért, azt nézhette kicsit, majd felállta kanapéról és közölte, hogy "megéhesedett" és Ebédet kér, azaz rántott husit. És az ő édes anyukája meg is csinálta neki. Vacsorára az egész csalás rántott husit evett sült krunyóval, be is vágott belőle Kómi 3 szeletkét, szóval megérte.

Bolda április 5-én megforult hasról hátra, majd április 11-én hátról hasra, és tolja föl a kis popóját, a fejét leszegi és picikéket tol magén előre a homlokán, olyan mint egy kis talicska. Növesztett egy icipici fogacskát is április 12-ére virradóra:) (Félreértések elkerülése végett nem feküdt a hátán folyamatosan április 5 és 12 között...)

Közben folyamatosan dolgozunk Judittal a babahordozó iskolán, már kész a honlapunk félig meddig: www.babbahordozo.hu
Nagyon lelkesek vagyunk, remélem minden jól alakul majd.

2010. április 4., vasárnap

Halleluja!

avagy Húsvét 2010.

nagyon jól sikerült az idei Húsvétunk!
Kezdődött azzal, hogy nagyszerdán nagyon gyorsan megszületett a barátnőm kislánya.
Aztán nagycsütörtökön abszolváltunk egy sikeres Klubot.
Nagypénteken sikerült megtartanunk a böjtöt. A nyuszi pedig elindult és keresztülfutott a kerten és elejtett két pici csokitojást! Kómi rém boldog volt tőle :)
Szombaton pedig este el tudtam menni a feltámadási misére és körmönetre. Kómit a papa szorakoztatta addig, Bolda pedig alvással támogatta a projektemet. Nagyon jól esett a szertartás. Talán életemben először éreztem át teljesen minden momentumát, ehhez bizonyára a katekézis is nagyban hozzájárult. Fél kilencre értünk a Papáékhoz ahol terülj terülj asztalka várt minket, Bolda is kialudta magát és elnézelődött vacsi alatt. Hihetetlenül jól sikerült minden étek: a sonka évek óta nem volt ennyire finom, a kalács is szuper, a tojások is szépek, a torma is éppen jó, szóval anyukám nagyon búszke lehet magára! mi pedig hálásak vagyunk, hogy ilyen finomságokkal látnak el minket.
Este Kómi az apjával akart elaludni, de neki indulnia kellett az ő feltámadási szertartásukra, és Kómi zokogott érte. Szerintem értem sosem zokogott így, amióta nem szopik... persze lehet, ogy azért, mert én mindig ott vagyok neki, ha igénye van rám. Nem tudtuk megvigasztalni semmivel, csak zokogott és nyafogott az apja után, pedig elkezdtem neki mesét is, éneket is, semmi sem használt. Egyszercsak az az ötletem támadt, hogy konkrétan elmondom neki, hgoy hová megy az apja és elmondtam neki, hogy jázs megalt értünk a bűneinkért, de 3- napra feltámadt és apa megy ezt megünnepelni hogy megváltott minket Jézus és örök életünk lehet és az Atya szeretetében élhetünk majd tovább stb. és láss csodát, a gyerek azonnal abbahagya a sírást és figylte és hallgatott. A mondanivalóm végén elénekeltem neki a Jézus szeret minden kicsi gyereket kezdetű játszóházas éneket, majd kijöttem és ő elaludt.
Vasárnap, aza ma reggel hagytak minket a kölykök 10-ig aludni, ami nagyon jól esett, főleg, hogy Kornél 5-re ért haza. Kóminak mondtuk, hogy megint a Papáék kerte felé járt ám a nyuszi, ettől annyira izgatott lett, hogy reggelizni sem lehetett, azon nyomban indulnunk kellett. Meg volt róla győződve, hogy ismét két csokitojás várja a kertben, hiába győzködtük, hogy talán több ajándékot is hozott, azt már nem merte elhinni:) Nagyon aranyos volt, Kornéllal össze is néztünk mosolyogva, hogy ez most már olyan jó, hogy így izgul, és felfogja, hogy mi történik :)
Nagyon örült minden ajándéknak, egész nap azokkal játszott, sikerült jól eltalálnunk, hogy mit szeretne,- na jó, hónapok óta tudjuk, hogy mit fog kapni, de a hatás 100 %-os és ez jó érzéssel tölt el.

Képekkel jövök még később.