2010. január 11., hétfő

Kreatív hétfők

Újabb állandó programmal gazdagodik mától unalmasnak amúgy sem nevezhető életünk, ugyanis minden hétfőn kreatívkodni fogunk délelőttönként a mamamikkal. Első körben gyerekhordozót fogunk készíteni, opcionálisan karikás kendőt, vagy MeiTAi-t. Elő kellene varázsolnom a varrógépet végre, csak akkor megszűnne a lakásban 1 teljes négyzetméter pakolófelület és ezt most nem biztos, hogy megengedhetem magamnak.

A Kreatív Hétfők ötlete tulajdonképpen még tavalyról származik, mert Karácsony előtt waldorf babavarró szakköröket tartottunk hétfőnként és közben jöttek az ötletek, hogy miket lehetne még készíteni, így állandósult a program.

Karácsonyra hozta Anya Jézuskája Kóminak ezt az öltöztetős hajas waldorf babát, Jancsi babának neveztük el. Jancsi baba még pelenkát is kapott:) Vannak hibái, de összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon jól sikerült darab, jó kemény lett a feje és a végtagjait is sikerült masszívra tömni. utólag már bánom, hogy nem gombosra csináltam (hogy hajthatóak legyenek a végtagjai, mint egy Teddy macinak), de még egyszer talán ráveszem magam és átvarrom. Meglátjuk, hogy milyen igények nyílnak a jövőben. Kómit egyelőre nem annyira érdekli, nála továbbra is Matyi baba (a waldorf manó) a sztár, de talán majd Boldica... már csak évek kérdése :)

Amíg Boldica és Anya kreatívkodtak, addig Kómica a Dédinél lebzselt. Nagyon elfáradtak mindketten, így aztán jól esett a délutáni pihenés.


Tegnap pedig a Mama újabb aranyos képet harcolt ki magának, bár Boldának is szólhattunk volna, hogy vágjon kicsit okosabb képet ("most komolyan megint bele fogtok vakuzni a szemembe???")

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése